#faaf3b
2
0
193

Economia

L'economia d'Eslida es basa principalment en la indústria del suro. Té els seus orígens en l'època musulmana i actualment contínua sent pilar fonamental en el desenvolupament econòmic del municipi.

Eslida compta amb quatre fàbriques de suro (una trituradora de suro i tres fàbriques de taps). És un reducte emblemàtic, a nivell nacional, d'aquesta indústria, ja que la producció i la transformació tenen les seues grans àrees econòmiques a Andalusia, Extremadura i Catalunya.

El suro, que anteriorment procedia exclusivament dels alcornocales de la Serra de Espadán, avui s'ha d'importar des d'Andalusia i Extremadura, a causa de la disminució de la producció local a causa de l'abandó de les muntanyes i dels incendis forestals.

Una altra activitat econòmica important és la construcció. A Eslida existeixen cinc constructores, la majoria d'elles de caràcter familiar.

L'agricultura ha perdut força en els últims anys, a causa de l'emigració i a l'abandó de les terres, ja que en l'actualitat no reporten suficients ingressos per a subsistir.

OlivaresLa agricultura que s'havia desenvolupat eren principalment explotacions d'oliveres, així a mitjan segle XX van arribar a haver-hi mes de cinc molins d'oli (almazaras), de les quals actualment solament queda una. També es conreaven ametlers, algarrobos, tarongers... i hortalisses i fruiteres. A mitjan 80 existien nombrosos productors locals de mel, per als quals l'apicultura els servia com a complement econòmic a l'agricultura.

En l'actualitat àdhuc se segueix comercialitzant amb la mel, però solament queden una desena de productors, alguns dels quals comercialitzen la mel de forma autònoma i artesanal.

La producció d'oli sempre ha sigut molt important i abundant, arribant a haver-hi més de 10 almazaras, on es produïa l'oli. Avui dia, solament hi ha una almazara on s'elabora la major part de la producció local, encara que no té caràcter comercial.

La fusta va ser una de les indústries que donava treball a gran part de la població, però en els 80 es trasllade a la Plana, per a mantenir la viabilitat de l'empresa. Així i tot els treballadors locals van seguir amb el seu treball, i molts d'ells segueixen residint a Eslida.

Gràcies al suro i a l'apicultura, el sector del transport va aconseguir un gran impuls, sobretot entre els anys 60 i 70. Àdhuc avui parteix de la població manté aquest ofici, dedicant-se al transport de suro, construcció, la taronja i la indústria ceràmica.

El turisme en un futur pot ser un eix important en l'economia d'Eslida. Gràcies al turisme Eslida pot obtenir beneficis pels visitants de finalització de setmana, en el lloguer d'habitatges, en la compra en els comerços locals de productes típics, com la mel i els seus derivats...

Util

T’ha semblat útil aquesta informació?

Vols comentar-nos alguna cosa?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.