Ajuntament d'Eslida

Economia

Eslida es basa en la indústria del suro. Té els seus orígens en l'època musulmana i actualment contínua sent un pilar fonamental en el desenvolupament econòmic del municipi.

Eslida conta amb quatre fàbriques de suro (una trituradora de suro i tres fàbriques de taps). És un reducte emblemàtic, a nivell nacional, d'aquesta indústria, donat que la producció i la transformació tenen les seves grans àrees econòmiques en Andalusia, Extremadura i Catalunya.

El suro, que anteriorment provenia exclusivament dels alcornocals de la Serra d'Espadà, hui s'ha d'importar des de Andalusia i Extremadura, degut a la disminució de la producció local a causa del abandonament de les muntanyes i dels incendis forestals.

Una altra activitat econòmica important és la construcció. En Eslida existeixen cinc constructores, la majoria d'elles de caràcter familiar.

L'agricultura ha perdut força en els últims anys, degut a l’emigració i a l'abandonament de les terres, donat que en l'actualitat no reporta suficients ingressos per a subsistir.

L'agricultura que s'havia desenvolupat es basava principalment en explotacions d'oliveres, ametlers, garrofers, tarongers... i el cultiu d'hortalisses i fruiters. A mitjans dels 80 existien nombrosos productors locals de mel, per als quals la apicultura servia com a complement econòmic de l'agricultura.

OlivaresEn l'actualitat encara es segueix comercialitzant la mel, però sols queden una desena de productors, alguns dels quals comercialitzen la mel de forma autònoma i artesanal.

La producció d'oli sempre ha estat molt important i abundant, arribant a haver-hi més de 10 almasseres, on es produïa l'oli. Avui dia, sols hi ha una almassara on s'elabora la major part de la producció local, encara que no té caràcter comercial.

La fusta fou una de les indústries que donava treball a gran part de la població, però en els 80 es va traslladar a la Plana, per a mantindre la viabilitat de l'empresa. Així i tot  els treballadors locals van seguir amb el seu treball, i molts d'ells segueixen residint a Eslida.

Gràcies al suro i a l'apicultura, el sector del transport va aconseguir un gran impuls, sobretot entre els anys 60 i 70, encara avui part de la població manté aquest ofici, dedicant-se al transport de suro, materials de construcció, taronja i la indústria ceràmica.

El turisme en un futur pot ser un eix important en l'economia d'Eslida. Gràcies al turisme, Eslida pot obtenir beneficis pels visitants de cap de setmana, en el lloguer de vivendes, en la compra en els comerços locals de productes típics, com la mel i els seus derivats...

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal