#faaf3b
2
0
176

Festes

Festes

Sant Antoni

 

Es celebra al gener, el cap de setmana més proper al 17 de gener.

El dissabte es realitza una cercavila pel municipi, a continuació es fa una foguera amb estris vells en la Plaça Mestre Arnau. Després d'açò es dirigeixen cap al carrer Sant Antoni, on el rector beneeix els rotllos de Sant Antonio i als animals, a continuació es reparteixen els rotllos.
El diumenge es realitza una missa en honor a Sant Antoni.

Passió de Crist

El diumenge de Rams es representa pels carrers d'Eslida la Passió de Crist. La representació comença en la plaça del Mestre Arnau per a finalitzar en el carrer La Carrera. Aquesta organitzada per una Associació Cultural formada per gent del municipi.

Sant Lleó

Es realitza el diumenge després de Pasqua. Es fa una missa en honor al sant i a la vesprada la banda de música fa un concert i es reparteixen les típiques "coquetes". A la nit fan orquestra.
El dilluns següent es realitza una missa en honor a Sant Vicent.

Festes de la Joventut

Estan organitzades pels joves d'entre 18 i 19 anys. Es realitzen l'última setmana sencera de juliol. Es realitzen actes infantils, orquestres, sopars i bous.

Demostració  de productes d'Eslida i de la Serra d'Espadà

Se celebra el diumenge més pròxim al 15 d'agost,  o si aquest cau en dia 15.
Es realitza com un mercat on es mostren i venen productes típics d'Eslida i de la Serra d'Espadà. Es poden veure productes com la mel, pol·len, gelea reial, olis, herbes, perfums, formatges, rebosteria, embotit, ceràmica, antiguitats, suro, calçat, pa, dolços... A més es realitzen activitats culturals, projecció de videos...
Solen participar empreses, comerços, artesans i associacions locals.

Festes Majors del Santíssim Crist del Calvari

Aquestes estan organitzades per clavaris i l'ajuntament. Se celebren la setmana de l'últim dimecres d'agost. Es realitzen festejos taurins, sopars, orquestres... El dimecres és la festivitat del Santíssim Crist del Calvari, se celebra missa i processó en el seu honor, a més d'una mascletà i orquestra.